De beste borrel maak je zelf
gastronomie

Citroenjenever

Deze, met verse produkten, zelfgemaakte borrel, smaakt veel beter dan de meeste commerciële versies.
In de meeste van mijn grootmoeders recepten gingen 40 klontjes suiker en moest je 40 dagen wachten op het resultaat.
Daar ik geen 40 dagen wil wachten om het resultaat te proeven, heb ik, zonder in te boeten aan de smaak, van haar recepten een snel klaar versie gemaakt.

In een oudste recept van mijn groot tante, staken ze 30 koffiebonen in een sinaasappel, overgoten deze met jenever en lieten die dertig dagen trekken op een donkere plek. Daarna werd het mengsel door een zeef gegoten en op smaak gebracht met 30 klonjes suiker.

Dit recept is iets moderner en start met bijna pure alcohol die, daarna tot 40% verdunt wordt met water.

Je zal zien dat de pure alcohol de kleur & smaakstoffen van de sinaasappel veel snelle op neemt.

Je kan het ook met jenever van 40 graden maken (laat het dan wel wat langer trekken)