De beste borrel maak je zelf
gastronomie

Citroenjenever

Deze, met verse produkten, zelfgemaakte borrel, smaakt veel beter dan de meeste commerciële versies.
In de meeste van mijn grootmoeders recepten gingen 40 klontjes suiker en moest je 40 dagen wachten op het resultaat.
Daar ik geen 40 dagen wil wachten om het resultaat te proeven, heb ik, zonder in te boeten aan de smaak, van haar recepten een snel klaar versie gemaakt.

Ingrediënten

1 liter jongejenever (goedkoper) of oude jenever (beter) van min 38 graden (kan ook met vodka)
3 citroenen
1 sinaasappel
200 gram fijne suiker

Bereiding

Neem een grote kom of 2 liter fles
Pers de citroenen en de sinaasappel
Giet dit sap (er mag ook nog wat pulp in zitten) in de wekbokaal, doe er de jenever en 150 gram suiker bij en roer of schud tot de suiker opgelost is.
Proef en zoet bij indien nodig.
 
Giet dit mengsel terug in flessen en bewaar in de koelkast.