De zoete zonde
gastronomie

Chocolade/rode biet taart

Klinkt misschien we gek maar is verrassend lekker.
Aan u om dit ook eens te proberen.

Ingrediënten
250g pure chocolade
3 grote eieren
200g rietsuiker
100ml zonnebloem olie
1 theelepel vanille-extract
100g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
50g gemalen amandelen
250g rauwe rode biet

Voor het glazuur
150g pure chocolade
100g poedersuiker
100g zure room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een 22cm ronde bakvorm in met een beetje boter en bedek de bodem met bakpapier.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de microgolf oven.
Laat de chocolade langzaam smelten tot een gladde massa en zet opzij om af te koelen.
Meng de eieren, suiker en zonnebloemolie in een grote kom en klop dit mengsel met een mixer tot een glad en romig mengsel.
Roer hier het vanille-extract, zelfrijzend bakmeel, zuiveringszout, bakpoeder voorzichtig onder.
Voeg er nadien de gemalen amandelen bij.
Gebruik je verse rode biet :
Schil de rode biet en rasp hem fijn (Tip, gebruik rubberen handschoenen om uw vingers te beschermen tegen vlekken).
Gebruik je voorgekookte rode biet : hak of maal deze fijn
Roer het bietenmensel door de afgekoelde chocolade en meng dit alles voorzichtig onder het beslag.
Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 50 minuten.
Dek af met aluminiumfolie als de taart te snel bruin.
Test de cake door het invoegen van een prikker in het midden te zien of het er schoon uitkomt.
Neem uit de oven en laat het wat afkoelen vooralleer je de taart uit de oven neemt.

Voor het glazuur, plaats 150g pure chocolade in een kom boven een pan met zachtjes kokend water.
Laat zachtjes smelten tot een gladde massa, zeef er poedersuiker over en meng er de zure room onder tot je een dikke, romige en smeerbaar glazuur verkrijgt. Verdeel het over de top en zijkanten van de afgekoelde cake en serveer.