De zoete zonde
gastronomie

Witte chocolade en passievruchten mousse.

Dikwijls gaat het in de keuken over contrast en balans. Hier zorgt de frisse geur en licht zuren smaak van de passievruchten dat de anders zo rijke witte chocolade mousse een overheelijk licht nagerecht wordt met een intense geur en frisse toets. De vruchten op de boden zorgen dan weer voor een contrast in kleur.

Recept gevonden op de website van Nigella Lawson en beproefd en goedgekeurd in onze vriendenkring.
Ingrediënten voor +/- 6 tot 8 personen (afhankelijk van de grootte van de glazen en de drang naar zoets van je gasten)

300 g witte chocolade
6 eieren, gescheiden
10 passievruchten
300-500g frambozen of ander rood fruit.   

Bereiding   

1.Breek de chocolade in stukken en laat au-bain-marie smelten of plaats +/- 3 minuten in de de microgolfoven.
Witte chocolade wordt niet echt loopbaar, Van zodra de chocolade zijn vorm verliest is het voldoende gesmolten.
Laat wat afkoelen.
2.Klop de eiwitten op en zet opzij.
3.Meng de eidooiers door de afgekoelde chocolade,
4.Snijd de passievruchten doormidden en schep ze, sap, pulp, zaden, in de dooier en chocolademengsel.
5.Schep voorzichtig het eiwit door de het chocolade-passievruchten mengsel.
6.Schep de klein gesneden vruchten over de boden van het glas en vul het glas voor de rest met de chocolade en passievruchten mousse.
7. Plaats de glazen in de koelkast en laat afkoelen.
8. Voor het opdienen eventueel nog wat afwerken met een schepje fruit.