Wereldse recepten
gastronomie

Taboulé, een oorsponkelijk Libanees recept, is een koude bulgar of couscous / kruiden salade die een fris tintje geeft aan elk gerecht.  Ook hier kan je met kruiden en groenten combineren naar hartelust, snij alles wel redelijk fijn. Ideaal als bijgerecht voor BBQ of een geroosterde stukje vis of vlees.

Taboulé volgens wikipedia

 

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram voorgekookte couscous (1 grote bekertas)

1 grote bekertas kippenbouillon

1 bosje platte peterselie

Enkele takjes munt

1 courgette

2 limoenen

4 tomaten

Olijfolie

Peper & zout

 

Bereiding

Doe de couscous in een kom en overgiet met kippenbouillon

Laat rusten tot de couscous al het vocht heeft opgenomen.

Doe er een scheut olijfolie bij en maak de cousous los met een vork.

Doe de tomaten en de courgette in en blender en maal fijn.

Meng alles door de couscous.

Pers de limoenen en voeg het sap voorzichtig aan de couscoussalade toe.

Proef af en toe, te veel limoen kan dit gerecht verknoeien.

Hak de peterselie & de munt fijn en meng dit alles onder de couscoussalade.

Kruid af met peper en zout.

Laat dit alles een tijdje rusten in de koelkast en dien koud op.