Wereldse recepten
gastronomie

 Pesto van bladgroenten en/of kruiden

Pesto kan je van bijna alles maken, kijk welke bladgroenten, kruiden, harde kaas en pitten je in huis hebt en probeer.

  1. 50 gr zonnebloem pitten of pijnboompitten
  2. 100 gr Peccorino (harde schapenkaas) of parmezaan
  3. 100 gr ruccola of mix van bladgroenten en/of kruiden (bvb spinazie, platte peterselie, selderbladen, ...)
  4. 1 teentje knoflook
  5. 180 ml olijfolie 
  6. 4 gr fleur de sel

Roster de zonnebloem pitten, doel alle ingredi├źnten in een blender en mix toto een gladde massa.

Tip : ook lekker voor bij vis, vervang de olie door boter, en de nootjes door panko, smeer mengsel 0.5 cm dik uit op een bakpapier en plaats in de diepvriezen, snij nadien plakjes uit ter grootte van een vis en bewaard met bakpapier tussen in een plastiek zakje of doos in de diepvries.

Ideaal om op een vis te leggen voor je hem in de oven steekt