gastronomie

Groentenschotel van Pastinaak, zoete aardappel en wortel

Groentenschotel van Pastinaak, zoete aardappel en wortel

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g pastinaak

500 g zoete aardappel

500 g wortelen

2 eetlepels honing

1 sinaasappel

wat gemengde peper


Bereiding

Schil de groenten en snij ze in niet te grote stukken.

Kieper alles in een ovenschotel en giet er wat olijfolie over.

Meng alles goed en zet 30 min in een oven van 180 graden.

Pers de sinaasappel uit , doe er de honing bij en een paar draaien van de gemengde peper.

Neem de groeten uit de over en overgiet ze met het sinaasappel mensel, zet dit alles nog een 10 tal min in de oven.

Kan makkelijk op voorhand en in grote hoeveelheid gemaakt worden wanneer je vrienden op bezoek krijgt.

Overheerlijk als bijlage bij tal van gerechten (BBQ, stuisvogel, ...)

Ook lekker met raapjes, koolrabie en schijfjes appel stukjes geitenkaas of feta.