gastronomie

Pizzoccheri (Italië)

Met dank aan La mamma van B&B Il Motto uit Como, die ons o.a mee nam naar een teerfeest van de Alpina waar we in het bos van hun veldkeuken met locale Italiaanse gerechten mochten proeven en die dit gerecht speciaal voor ons bereide als afscheid.

Pizzoccheri (boekweitpasta) is stevige winterkost en een traditionele Noord Italiaanse lekkernij (Valtellina area). Origineel was dit arme mensen eten omdat het gemaakt is met basis ingredienten. Maar vergis u niet, deze heeft je voldoende callorieën om een koude winterse dag door te komen.

Bobotie (ZuidAfrikaans)

Toen we in maart 2010 door Zuid Afrika trokken, logeerde we, via Dreamcatcher South Africa, hoofdzakelijk bij de lokale bevolking. Eén van hen was Magda, een toffe 70 jarige weduwe & kamamma, die me de tweede avond Bobotie leerde maken. 

Bobotie volgens Wikipedia

Bobotie is een gehakt/curry schotel, die wordt afgesloten met pittige borrielaag.